ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ – ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΠΟΔΟΧΕΣ, ΔΩΡΑ, ΩΡΑΡΙΑ ΚΛΠ)

Posted: 21/07/2011 in ΕΡΓΑΤΙΚΑ

1.    ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΟΙΒΗΣ
1.1 Οι σερβιτόροι  και οι βοηθοί τους που εργάζονται σε ξενοδοχεία αμείβονται με τις  ισχύουσες τοπικές ή εθνικές συλλογικές  συμβάσεις εργασίας του κλάδου τους.

1.2 Οι  σερβιτόροι που εργάζονται σε εστιατόρια και συναφή καταστήματα και επιχειρήσεις  καθώς και σε καφενεία μπαρ και συναφή καταστήματα αμείβονται με ποσοστά και  συγκεκριμένα:
Α. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των  καφενείων, ζαχαροπλαστείων,  αναψυκτηρίων, καφεζυθοζαχαροπλαστείων, κυλικείων γενικά και λοιπών παρόμοιων  καταστημάτων, ανέρχεται όπως καθορίζεται  στο Ν. 2229/1994 άρθ. 54, σε ποσοστό 16%  στο λογαριασμό των πελατών. Οι βοηθοί σερβιτόρων σ’ αυτές τις επιχειρήσεις  αμείβοντα με μισθό σύμφωνα με τις οικείες συλλογικές συμβάσεις εργασίας των  επισιτιστικών καταστημάτων.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

Σχολιάστε